GEROOSTERDE KIKKERERWTEN

Kikkererwten Brainmasters

Opzoek naar een super lekkere en gezonde snack? Wat ook nog eens in de categorie brainfood valt? Dan zijn deze geroosterde kikkererwten ideaal voor jou! Na het roosteren worden ze heerlijk krokant en lijken het eigenlijk net de gezonde versie van borrelnootjes.


Dit heb je nodig
Voor 1 bakje

  • 400 gr Kikkererwten (1 blik)
  • 1 el Olijfolie
  • Snuf peper & Zout
  • 1 tl Paprikapoeder

Optioneel

  • 1 Mespunt gerookte paprikapoeder

 

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Lek de kikkererwten uit in een zeef en spoel ze af onder de kraan.
  3. Dep de kikkererwten droog met keukenpapier.
  4. Doe de kikkererwten in een kom en voeg de olijfolie, peper, zout & paprikapoeder(s) toe. Meng alles door elkaar.
  5. Leg een vel keukenpapier op de bakplaat en verdeel de kikkererwten over de plaat.
  6. Rooster de kikkererwten gedurende 25/30 minuten krokant.
  7. Haal ze uit de oven en laat ze even rusten.

Na het bereiden kun je ze ook gemakkelijk een aantal dagen bewaren in een afgesloten bakje.

Eet smakelijk!

 

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit recept? Stuur ons een e-mail.

MEER RECEPTEN BEKIJKEN?