CARROT CAKE BLISS BALLS

Carrot cake bliss balls

De inmiddels wereldberoemde carrot cake heb je vast wel eens van gesnoept. Maar ken je ook deze gezonde variant al?  Deze carrot cake bliss balls zijn super lekker als snack en ook nog eens gemaakt van alleen maar gezonde ingrediënten. Wist jij namelijk dat een wortel vol vitamines zit? Namelijk de vitamines A, B en C. Dus geniet ervan!


Dit heb je nodig:

  • 160 gram Wortels
  • 100 gram Havermout
  • 50 gram Dadels
  • 80 gram Walnoten
  • 1/2 tl Speculaaskruiden
  • 1 tl Kaneel
  • 1 Snufje zout

 

Zo maak je het:

  1. Hak de walnoten fijn. Dit kan met een blender of met een mes. Doe de helft van de gehakte walnoten op een bord en de andere helft moet straks door het beslag heen gemengd worden.
  2. Voeg de wortels, havermout, dadels, speculaaskruiden, kaneel en het zout toe aan het walnoten mengsel in de blender. Heb je niet zo’n sterke blender? Snij dan eerst de wortels fijn, voordat je ze in de blender doet.
  3. Is je beslag nog wat te nat? Voeg er dan wat extra havermout aan toe.
  4. Laat vervolgens het carrot cake bliss balls beslag minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
  5. Haal het beslag uit de koelkast. Je kunt nu beginnen met het rollen/kneden van de carrot cake bliss balls.
  6. Klaar met rollen? Laat ze minimaal 1 uur in de koelkast opstijven, voordat je ze op gaat eten.

 

BEWAARADVIES

Je kunt de carrot cake bliss balls tot maximaal 4 dagen bewaren in de koelkast. Wil je ze toch liever langer bewaren? Vries ze dan per portie in. Op deze manier heb voor maximaal één maand nog heerlijke snacks klaar liggen.

 

 

Eet Smakelijk!

Ben jij benieuwd naar de video uitleg van dit recept?
Deze kun je terug vinden in de hoogtepunten op onze Instagram pagina!

 

 

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze blogpost stuur ons vooral een e-mail.

MEER RECEPTEN BEKIJKEN?