CHIAPUDDING CHOCO BANAAN

Brain Masters Training Gezonde voeding Chiapudding

Klinkt de combinatie banaan en chocolade ook als muziek in de oren voor jou? Dan is dit chiapudding ontbijt (of lunch) recept perfect voor jou! De banaan is een razend populaire fruitsoort in Nederland. Naast dat het gewoon enorm lekker is bevat het veel voedingsvezels, kalium en zetmeel. Dit in combinatie met de superfood chiazaad, wat onder andere rijk is aan omega-3 vetzuren, eiwitten en vezels, maakt het enorm voedzaam ontbijt. Zo kun jij vol energie aan een nieuwe dag beginnen!

Dit heb je nodig

Dit recept is goed voor 2 porties /glazen.

  • 3 el Chiazaad
  • 250 ml Amandelmelk
  • 3 el Griekse yoghurt of plantaardige yoghurt
  • 1 (grote) Banaan
  • 2 tl Cacaopoeder
  • 3 Dadels
  • 2 el Walnoten

Zo maak je het

Om de chiapudding stevig te krijgen is het aan te raden het de avond voordat je het wilt gaan eten alvast voor te bereiden.

  1. Doe de chiazaad samen met de amandelmelk en 2 tl cacaopoeder in een beker of bakje. Meng dit door elkaar. Laat het vervolgens 5 minuten rusten en roer het daarna nogmaals door. Sluit de beker/het bakje goed af en laat het chiapudding mengsel tot de volgende ochtend in de koelkast opstijven.
  2. Snijd de volgende ochtend de banaan en de dadels in dunne plakjes. Hak vervolgens de walnoten in kleine stukjes.
  3. Haal nu de chiapudding uit de koelkast. Als het stevig aanvoelt is het goed gelukt!
  4. Pak een (mooi) glas. Begin eerst met een laag van de chiapudding, doe vervolgens 1,5 schep yoghurt hierboven op. Top het geheel af met de gesneden banaan en dadels (optioneel met nog wat extra cacaopoeder) en de gehakte walnoten.

Jouw chiapudding choco banaan is klaar om van te genieten!

Bewaaradvies:

De chiapudding choco banaan kun je het beste maken op de avond voordat je het ’s morgens of ’s middags wilt gaan eten. Wil je het toch langer bewaren, bewaar het dan maximaal 1/2 dagen. Het beste is dan wel om alle ingrediënten los te bewaren, zo blijft alles het lekkerste van smaak.

Eet smakelijk!

 

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit recept? Stuur ons een e-mail.

MEER RECEPTEN BEKIJKEN?