POMPOEN-WORTELSOEP

Pompoensoep

Het hoofdingrediënt van deze pompoen-wortelsoep is natuurlijk de flespompoen. Deze pompoen soort kun je herkennen aan zijn crèmekleurige schil. Waar bij de meeste pompoensoorten de schil niet eetbaar is, is de schil van deze soort dat wel. Het vruchtvlees heeft een nootachtige zoete smaak en is donkergeel tot oranje van kleur. Door zijn heerlijke smaak in combinatie met wortel en kaneel te combineren is het een soep die je onmogelijk kan weerstaan.

Dit heb je nodig

  • 1 Fles pompoen
  • 500 gram Wortelen
  • 1 Rode ui
  • 2 teentjes Knoflook
  • 1 Boullion blokje
  • 4 tl Kaneel (mag meer naar smaak)
  • Peper
  • Water +/- 800 ml

Optioneel:

  • Een scheutje citroensap

Zo maak je het

  1. Breng het water alvast aan de kook in een waterkoker.
  2. Was de pompoen en snij deze vervolgens door de helft. Verwijder met een lepel het vruchtvlees. Hierna kun je beginnen met het in blokjes snijden van de pompoen. Je kunt er ook voor kiezen de pompoen zonder schil te eten, snij dan voorzichtig eerst de schil eraf en snij het vervolgens pas in stukken. Doe alle stukken pompoen vervolgens in de pan.
  3. Mocht je wortelen hebben die nog niet voorgewassen zijn, voer deze stap dan eerst even uit. Snijd vervolgens de wortelen in kleine stukken en voeg deze toe aan de pan bij de pompoen.
  4. Voeg nu het gekookte water toe aan de pan met pompoen en wortelen. Let hierbij op dat je het water toevoegt tot aan de bovenrand van de wortelen en pompoen. Je kun later altijd nog meer water toevoegen, mits je het meer vloeibaar wilt hebben.
  5. Snijd de ui en knoflook klein en voeg de kaneel, het bouillon blokje en een flinke snuf peper toe aan de pan.
  6. Doe de deksel op de pan en kook de pompoen-wortelsoep voor 25/30 minuten totdat de groenten gaar genoeg zijn om te pureren. TIP: Prik af en toe in de groenten met een vork om te zien hoe gaar ze zijn.
  7. Haal de pan van het vuur en pureer het geheel glad met een staafmixer.
  8. Kook de soep vervolgens in nog een paar minuten extra warm.

Jouw overheerlijke pompoen-wortelsoep is klaar om van te gaan genieten!

Bewaaradvies:

Bewaar de pompoensoep in een afgesloten bak in de koelkast. Zo kun je de komende 2 dagen ook nog genieten van jouw pompoen-wortelsoep. Wil je het toch nog langer bewaren? Doe het dan per portie in de vriezer.

Eet smakelijk!

 

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit recept? Stuur ons een e-mail.

MEER RECEPTEN BEKIJKEN?